Grafisk guide

Tack för att du tar dig tid att läsa detta styrdokument som bestämmer hur du kan använda föreningens logotype och grafiska material (t.ex. H-märket) i din egen verksamhet.

Beställ gärna vår broschyr för att dela ut till dina kunder, och placera gärna ut den på lämpliga ställen du besöker. Det finns plats för din egen logga på den! 

Beställ broschyren genom att maila hur många ex du vill ha samt din adress till medlem@sverigeshundforetagare.se

Grafisk profil

Det grafiska materialet är ofta det första intrycket man får av en förening eller ett företag. Sveriges hundföretagares grafiska profil är till för att göra vårt visuella uttryck enhetligt och tydligt, och för att se till att allt material följer föreningens värderingar.

Våra kärnvärden är: Kompetens, Samspel, Glädje, Omtanke

När du ska använda logotypen/H-Märket/behörighetsbeviset med annat material är det bra att tänka på att varken logotypen/H-märket eller behörighetsbeviset ska konkurrera med varandra. De ska förstärka och komplettera varandra. Harmoni, balans och luftighet eftersträvas alltid för att ge ett professionellt intryck.

Det är viktigt att alla följer den grafiska profilen, att loggan nyttjas på ett enhetligt sätt och att inga egna versioner skapas. På så sätt skapas igenkänning och tydlighet gentemot kund, och det skyddar oss mot förfalskningar av H-märket.

Allt grafiskt material hittar du på ditt konto

Rekommenderat

 • Hemsidan
 • Sociala medier, dock ej som profilbild
 • Del av omslagsbild
 • Flyers/reklam om företaget
 • Profilkläder
 • Dekal på bil eller dörr
 • Tryckt och laminerad för att visa upp på kurser, ha runt halsen (avser Behörighetsbevis)

Inte rekommenderat

 • Profilbild på sociala medier (lilla runda bilden)
 • Stora utskrifter (på grund av för dålig upplösning)

Inte tillåtet

 • Avsteg från vår grafiska profil
 • Redigering av bilden

Om du väljer att inte vara medlem längre måste märket tas bort och det får inte användas på ovan nämnda platser längre.

Behöver du av någon anledning redigera något grafiskt material, kontakta medlem@sverigeshundforetagare.se 
 

Särskilt om H-märket

H-märket får gärna synas tydligt på din hemsida och länkas med fördel till vidare information om H-märket: H-märket – Sveriges Hundföretagare (sverigeshundforetagare.se)
 

Särskilt om Behörighetsbeviset

Som medlem erhåller du ett digitalt behörighetsbevis (se ditt konto).

Behörighetsbeviset visar att du skiljer dig från andra hundföretagare och det är viktigt att det är synligt för dina kunder: när ni ses på kurs/konsultation såväl som på din hemsida eller i sociala medier. 
 

Särskilt om Logotypen

Logotypen finns både ”ren” med genomskinlig bakgrund. Runt om logotypen ska det finnas ett visst tomt utrymme, motsvarande den rosa fyrkanten nedan.

Vi ser gärna att du lägger upp nedanstående bild på din hemsida. Samt länkar den till: https://sverigeshundforetagare.se