Om oss

Sveriges Hundföretagare har sina rötter i en förening som bildades för drygt fyrtio år sedan (IMMI). På den tiden bestod organisationen av hundinstruktörer och hundpsykologer. Idag är vi en branschorganisation med bredd då vi uppdaterat och moderniserat grundtanken för att möta dagens behov av kompetens inom hundbranschen. Nya yrkeskategorier så som hundfrisör/trimmare, hunddagis/pensionat/hundrastare, hundfriskvårdare och skol-/terapihundar har lagts till. Planen är att löpande inkludera fler hundyrken samt fortsätta vårt kvalitetskontrollerande arbete som är av lika stor vikt i dag som när föreningen grundades.

Vårt medlemsantal ökar för varje år, ju fler vi blir desto starkare står vi. Idag är vi en viktig aktör i Hundsverige och vi jobbar hårt för hundars välfärd och hundägares rätt till kvalitativ och säkra hundtjänster. För tre år sedan skapade vi H-märket, en kvalitetsstämpel som på kort tid blivit erkänd och eftertraktad, både för hundföretagare att bära och hundägare att söka.

Som köpare av en H-märkt tjänst kan du förvänta dig att få hjälp av en dokumenterat välutbildad och erfaren hundföretagare. Våra medlemmar har flera hundra timmars dokumenterad utbildning samt praktisk arbetserfarenhet bakom sig. De har dessutom enats kring en gemensam policy och etik som innebär att du eller din hund kommer att bemötas väl och att tjänsten baseras på modern forskning, kunskaper och respekt för individens särdrag.

Du som hundägare behöver inte ta ansvaret att kontrollera, be om utbildningsbevis och ha kunskap om vad som är en gedigen yrkesutbildning. Du ska inte behöva ta reda på vad som är adekvat arbetserfarenhet för att på så vis bedöma företagarens kompetens. Det gör vi!

Våra medlemmar fortbildar sig kontinuerligt för att du med säkerhet ska få högkvalitativa tjänster. Etik är något vi värdesätter, ett respektfullt bemötande och omtänksamt handhållande av både dig och din hund är något vi kräver av våra medlemmar. Läs gärna vår gemensamma policy.

Fröet som såddes under tidigt åttiotal har fått tjock rot och rejäl krona. Målet då liksom nu är att utgöra en viktig kontrast till bestraffningsbaserad hundträning genom att erbjuda alternativet. Våra grenar sträcker sig numera långt in i branschen och ut mot kundkretsen. Vårt mål är att fortsätta utvecklas och påverka, för hundar och hundägares skull.