Om oss

Sveriges Hundföretagare bildades för drygt fyrtio år sedan under annat namn. På den tiden enade organisationen hundinstruktörer och hundpsykologer. Idag är vi en branschorganisation med bredd då vi uppdaterat och moderniserat grundtanken för att möta dagens behov av kompetens och kvalitetssäkring inom vår bransch.

Nya yrkeskategorier såsom hundfrisör/trimmare, hunddagis/pensionat/hundrastare, hundfriskvårdare och skol-/terapihundar har lagts till. Planen är att fortsätta framåt och öppna upp för flera hundyrken samt fortsätta utveckla vårt kvalitetssäkrande arbete som är av stor vikt än idag.

Vi består idag av cirka 200 medlemmar och medlemsantal ökar för varje år, ju fler vi blir desto starkare står vi. Idag är vi en viktig aktör i Hundsverige och vi jobbar hårt för hundars välfärd och hundägares rätt till kvalitativ och säkra hundtjänster. För tre år sedan skapade vi H-märket, en kvalitetsstämpel som på kort tid blivit erkänd och eftertraktad, både för hundföretagare att bära och hundägare att söka. Som H-märkt skiljer du dig från självutnämnda experter och outbildade  hundföretagare.

Vi medlemmar ska hålla hög kvalitet både beträffande vår kompetens, vårt handlag med hund och kund och vår professionalism. Etiken står högt i fokus och därför har vi enats kring ett gemensamt medlemsåtagande, i grova drag går du i god för att arbeta i enlighet med modern forskning, ha goda kunskaper om din yrkesexpertis och alltid möta kunden väl och visa respekt för hundindividens särdrag.

Ett krav för godkänt medlemskap är att styrka sin kompetens genom att skicka in utbildningsbevis eller annan dokumentation som styrker företagarens kunskap. Dessutom ställs krav på kontinuerlig fortbildning. Som medlem hos oss godkänner du även branschorganisationens rätt att genomföra kvalitetstillsyn över din verksamhet samt ta in eventuella missnöjesanmälningar från kunder.

Läs gärna vårt gemensamma medlemsåtagande.

Som medlem hos oss blir du som egen företagare del av en större organisation, ett kollegialt nätverk där bland annat en sluten facebookgrupp ger möjlighet till att samverka med andra hundföretagare som arbetar i samma anda. Vi som branschorganisation finns här för er medlemmar! Vi erbjuder medlemsförmåner, gratis webinar,  rekommenderar fortbildningar och ger er möjlighet att marknadsföra er under vårt tak.

Tillsammans har vi kommit så långt och längre ska vi. Fröet som såddes under tidigt åttiotal har fått tjock rot och rejäl krona. Målet då liksom nu är att utgöra en viktig kontrast till bestraffningsbaserade hundträning genom att erbjuda alternativen. Våra grenar sträcker sig numera långt in i branschen och ut i kundkretsen. Vårt mål är att fortsätta utvecklas och påverka, för hundar,  hundägares och inte minst hundföretagares skull.

info@sverigeshundforetagare.se