Styrelse

Sveriges Hundföretagare är en ideell förening, som drivs på frivillig grund. För att en så stor och viktig förening ska fungera krävs eldsjälar som vill ta av sin tid och ge till vårt gemensamma syfte. Några av föreningens mest engagerade eldsjälar hittar ni i styrelsen som presenteras nedan. De jobbar hårt för att Sveriges Hundföretagare ska upprätthållas, spridas och utvecklas.

Styrelsen för 2024 presenteras här:

Sara Viforr

Ordförande

Mail: sara@sverigeshundforetagare.se

Vad heter ditt företag?
✒️ Passout Hundträning AB där jag idag har två hunddagis, cirka 20 hundträningar i veckan & vi är ett gäng på 12 personer under detta bolag. Delägare i Furly Family AB som är en app som riktar sig till hundägare. Lärare på Karisma Utbildning med Mickie Gustafson där vi har alla våra yrkesutbildningar samlade. Konsultar även ut mot klinik som Hundsykolog på distans samt på plats. Alltså väldigt mycket hund under olika företag.

Vad är din befattning i styrelsen? Vad innebär det?
✒️ Ordförande. Det innebär att man håller möten, ser till att arbetet går framåt och agerar “spindeln i nätet” som stöd till alla andra i styrelsen.

Vad har du för hundar?
✒️ Hemma har jag två Alaskan Malamutes, en Aussie och en super blandras på cirka 10 raser.

Om du var en hundras, vilken skulle du då vara?
✒️ Australian cattledog, alltid på i jobb, gör allt för sina nära och alltid vaken på vad som komma skall. (på gott och ont.)

Vad gör du när du inte sysslar med hundar?
Då utbildar jag min unghäst, är med sonen och hänger med sambon.

Frida Lundin

Ledamot – Vice Ordförande

Mail: frida@sverigeshundforetagare.se

Vad heter ditt företag?
✒️ Jag driver Åre HundRehab och Svenska Fysioterapiskolan, H-märkt Hundfysioterapeut.

Berätta kort om din verksamhet.
✒️ Jag startade Åre HundRehab 2009 och har sedan dess jobbat med rehabilitering och friskvård av hundar. Vid sidan om det finns Svenska Fysioterapiskolan som erbjuder utbildningar för dem som vill jobba med rehabilitering av hundar eller som vill vidareutbilda sig inom området.

Vad är din befattning i styrelsen? Vad innebär det?
✒️ Jag sitter med i Sveriges hundföretagare sedan 4 år och är idag ledamot. Jag har bla fått uppgifter som kvalitetssäkring av våra medlemmar på mitt bord.

Vad har du för hundar?
✒️ Idag har jag en Vorsteh hane som heter Niak på snart 4 år. Han är vild och vacker, otämd och skör, ljuvligt snäll och med en vilja av stål utmanar han mig varje dag.

Om du var en hundras, vilken skulle du då vara?
✒️ Vilken hundras jag skulle vara om jag var en hund kändes som den svåraste frågan jag fått… Jag tror att jag hade varit en blandning av podengo portuges/ bracco italiano och ridgeback- fast alla utan jakten. 🤔

Vad gör du när du inte sysslar med hundar?
✒️ När jag inte inte sysslar med hundar går jag gärna på fjället (med hund) eller läser en bok. Jag sysslar en hel del med yoga också.

Brown and White Short Coated Puppy

Malin Karlsson

Kassör

Mail: kassor@sverigeshundforetagare.se

Info kommer…

Brown and White Short Coated Puppy

Ulrika Hagstrand Svensson

Sekreterare

Kommer

Info kommer…

Therese Welander

Ledamot – Sekreterare

Hejsan, Therese Welander heter jag men kallas mest för Thess. Jag är 45 år i september och finns längst ner till höger på kartan, i Karlskrona. Här bor jag i vår villa tillsammans med min man och 3 hundar. 2 tollare och 1 sheltie.

Min favoritfärg är rött, är galet förtjust i jordgubbar och är en riktig nattsuddare när jag får välja. Älskar fjärilar och humlor, men får dåliga vibbar av hajar och duvor. Utan glasögon har jag aldrig sett något, förstå förvirringen när jag nu måste ta av glasögonen för att kunna läsa på ett papper eller klippa klorna.

Jag har hållt på aktivt med hund sedan 2002 och började som engagerad inom brukshundklubben där jag varit både styrelsemedlem, instruktör och ansvarig inom olika grupper.

Jag startade Klicka Hunden 2011 och vidareutbilda mig till Hundpsykolog, hundmassör och instruktör. Jag älskar att studera hundbeteenden och deras signaler och är lite av en freak när det kommer till hantering på hundens villkor. 2017 gick jag med i Sveriges Hundföretagare, öppnade jag mitt hunddagis 2019 och startade hundfrisören något år senare. Jag ser fram emot att bidra och engagera mig i styrelsen och föreningen under året.

Birgitta Thulén

Ledamot

Utbildad hundinstruktör, hundpsykolog och går även nu hundbeteendevetare på Hundens hus.

Jag har Bra hundar Spånga AB och erbjuder kurser, privatträning och friskvårdsmassage. Jag arbetar även som ordförande i styrelsen för Vällingby Brukshundklubb.

Jag har två pumihundar som jag lär mig mycket av

Barbro Andersson

Suppleant

Vad heter ditt företag?
✒️ Kvartett Hundträning i Norrköping, H-märkt som Hundinstruktör.

Berätta kort om din verksamhet.
✒️ Vi har kurser främst inom avancerat specialsök o avancerade spår, men även beteendeanalyser, privatträning,valpkurser, fokuskurser inom bla hundmöten, inkallning och mycket mer.

Vad är din befattning i styrelsen? Vad innebär det?
✒️ Suppleant. Ersätter ordinarie ledamöter vid behov, så att styrelsen kan fatta beslut även om någon missar ett möte.

Vad har du för hundar?
✒️ Flatcoated retriver och Jaktspringer spaniel. Flatten heter Chili en 6årig tik som gillar att söka efter barkborrar, gillar mest att äta mat och hänga med allt o alla, Zack är 3år, jaktspringer (eller enklare uttryckt Fasan-misil), fd. jakthund i England, senare vägglushund och nu hos mig. Vi letar efter barkborrar och hans tappade självkänsla. Men vi har kul! <3

Om du var en hundras, vilken skulle du då vara?
✒️ Rottweiler – matglad, arbetsvillig, godmodig (om ingen bråkar för mycket).

Vad gör du när du inte sysslar med hundar?
✒️ Jag sysslar alltid med hundar när jag inte sover. Nja, lite stickning, böcker o vänner, får plats 😊

Brown and White Short Coated Puppy

Cecilia Roos Rosendahl

Suppleant

Hunddagis och hundpensionat

Info kommer.

Brown and White Short Coated Puppy

Ellinore Nordin

Suppleant

Kommer…

Info kommer.

Utöver styrelsen hittar du:

Kanslist

Emma Almquist

Mail: emma@sverigeshundforetagare.se

✒️ Vad gör du när du inte sysslar med hundar?
Tränar Kaniner