Hundresan

Hundresan 

Hundresan startade upp ett hunddagis hemma i familjen, familjedaghem för hundar ”Dogis” och hundpensionat, i augusti 2023 startade jag upp med två hundar plus mina egna och några pensionatshundar har vi haft under tiden. Det är den här delen i min verksamhet jag kommer att satsa på under hösten.

Hundresan är för dig som vill stärka och fördjupa relationen och kommunikationen med med din hund. Vardagen blir så mycket enklare om man bygger en bra relation. Arbetar upp tilliten; har roligt och provar olika saker.

Ett sätt att göra det är att gå på kurs tillsammans. De kurser jag kommer att ha i höst är valpkurser, sedan kommer jag a tt arbeta enskilt med hundägare som anlitar mig.

Hundresan arbetar friskvårdsinriktat för både människa och hund. Då jag även är utbildad stressterapeut.

Att hålla hunden stark och frisk i kropp och själ; ger både förutsättningar för ett längre och friskare liv.

Att ha roligt och belöna när det blir rätt; så kallad positiv förstärkning arbetar jag med.

På kurs är det matte eller husse som lär sig och emellan kurstillfällena tränar ni hunden. Det är först då det blir resultat.

Många vill träna enskilt med mig med vardagliga ”problem”.

Balansboll; hundmassage; styrketräning och doga kan ni boka in enskilt.

Utbildade mig till Hundinstruktör 2018 genom Hundsteg och har haft kurser för valpar ”ValpVardag” och fortsättningskurs som jag kallar ”Se omvärlden” miljöträningskurs och Aktiva promenader grundat på kommunikation; kontakt; följsamhet och roliga aktiviteter. Promenaderna har olika tema med inslag av Dog Parkour; mindfullnesspromenader; Promenad med Doga och upplevelse promenader.

Styrketräning i cirkelträningsform.

Olika event t.ex Nyårsskoj! För att få en trött hund till kvällen. Hinderbanor och mycket mera.

Är utbildad Friskvårdsinstruktör; Hundinstruktör; Aktiveringsinstruktör och Dogalärare. Fortbildar mig kontiunerligt för att det är så roligt. Senast blev jag färdig beteendevetare hund 2024.

Har även en stressterapututbildning för människor och är utbildad fritidsledare med friskvårdsinriktning.

Arbetatpå skola/fritids som fritidspedagog och bildlärare sedan 2007. Innan dess på fritidsgårdar, migrationsverket m.m.

Min hund Ozzy är min första hund och han blev13 år. Han var en familjehund en blandning av Jack Rusell och Dansk Svensk gårdshund. Ålderskrämpor, sämre syn, hörsel, lätt dement och inkontinent. Fick en tumör som satt vid mjälten som tryckte på mjälten så den sprack. Visste så klart inte om att han hade en tumör. Akut sjuk och avlivades efter 1, 5 timma på djursjukhuset.

Nytillskottet Winnie från Irland, Limerick, HUH. Varit hos oss i ett år nu 2024. Biter på det mesta, tokig, pratar mycket och en jäkel på att vakta. Var är Winnie? frågar jag mig säkert minst tio gånger om dagen. Hon har 18 raser i sig. mest terrier av olika slag, ser ut som en släthårig foxterrier och har även Border collie 16%.

Jag; som är Hundresans Instruktör heter Ulrika snart 60, glad och pigg. Lugn, trygg och vänlig.

Volontärarbetat på Hundstallet Skåne för att få erfarenhet av olika raser och beteenden.

På mina kurser är vi max fyra/fem deltagare för att jag ska hinna med så att alla känner att de får ut något av kursen. Vi håller till på Östra Torn  i Lund; utgångspunkt/samlingsplats vid Östra Torns Fritidsgård/4H gård. Hyr in mig ibland på ett hunddagis i Lund och har en del av mina Dogakurser; massage och lugnare aktiviteter/träning på Stångby Plantskola i ett inglasat lusthus och en fin trädgård. Jag har även en Dogahörna i min trädgård.

ValpVardag Vi fokuserar på lek och kontakt; hundägarna får träna tålamod och att inte ha för höga krav på sin hund eller sig själv. Ni får hjälp med hur ni får en bra start och det blir mycket hundprat. Detta är en kurs som kan gå hur som helst och det gör ingenting. Inkallning; koppelgång; sitt; ligg; hantering; Av/ På knapp och LEK är det ”planerade” innehållet.

Valpar och hundar upp till 1år.

Se Omvärlden: fortsättning på ValpVardag; vi fortsätter leka fram beteenden vi vill ha och uppsöker olika miljöer att göra ligg; sitt och stå. Vi provar miljöer med mycket trafik och ljud. 4H gård med djur; stationer Spårväg/tåg/buss. Vi går på café och ut i naturen.

För Vuxna hundar i alla åldrar.

Doga Workshop: Två dagar med introduktion i Doga; dogapass; flödesskrivning;avslappning; meditation; mindfulness. Fika; snacks och hundprat. Doga innehåller även enklare Yogaövningar.

Doga pass 3 timmar i de olika delarna Vakna; Sova; Fokus och Läka.

Stora friskvårdskursen en skattkista med aktiviteter: fem till sex tillfälle med förebyggande aktiviteter, balansboll, massage för hemmabruk, styrketräning, kosttillskott, dog parkour och doga.

För alla hundar

med Rörelseberikning; Dog Parkour; styrketräning hund och hundägare.

Aktiva Promenader:  Inslag av Dog Parkour. Balans; Mod; relation; samarbete kroppsmedvetenhet; koordination och självförtroende.

Vi baserar hela kursen på lekfullhet; kreativitet och ha roligt. Olika tema på promenaderna det kan vara mindfulness; doga; och aktivering.

Hunden behöver vara minst 10 månader upp till seniorer som inte har ont någonstans eller begränsas i sitt rörelsemönster.

 

Välkomna!

Ulrika Svensson Hagstrand

Företag Hundresan 

Organisationsnummer 6501235607

 Typ 

Telefon 0766473153 

Kategorier  Hundinstruktör 

   

Underkategorier  Hundinstruktör 

 

Adresser

Spexarevägen 10 D, 22471 Lund