Lindquist Hundtjänster AB

Lindquist Hundtjänster AB 

Min erfarenhet av att möta och hjälpa hundägare började 2009 med att jag gick bredvid andra instruktörer på olika hundskolor. Där väcktes ett intresse för att träna både människor och hundar.

Något år efter gymnasiet utbildade jag mig till hundinstruktör i Åre hos Hundsteg. Där blev det tydligt att det var just hundars beteenden och inlärning jag ville fördjupa mig i. Därför var det ett givet steg att vidareutbilda mig till Beteendekonsult 2017. Under några år följde gruppkurser; privatkurser; föreläsningar och beteendeutredningar i Kungliga Hundars regi.

Att förmedla kunskap är någonting som engagerar mig mycket. Det är just kombinationen av coachning av människor och analys av hundars beteende som jag tycker är särskilt roligt i mitt jobb.

Jag är specialiserad inom separationsångest och jobbar dagligen med det.

Utöver det arbetar jag ofta med

  • Mötesproblematik (människor; hundar; andra djur)
  • Högenergihundar
  • Stressrelaterade beteenden
  • Oönskade beteenden

Ett av mina strävansmål är att göra modern hundträning så lättfattligt och handgripligt som möjligt för hundägare och hundtränare att ta del av. Ett viktigt steg på den vägen var att tillsammans med Marja Seidemo ta fram utbildningen Beteendeutredare.

Hundträning handlar jättemycket om associationer; känslor och personligheter – både hos hundar och hos hundägare.Det är viktigt för mig att förena teori och praktik. En riktigt bra beteendeutredare och lärare har stor bredd: är både uppdaterad inom forskning; förmåga att förmedla det på ett lättfattligt vis och är bra på att träna hund. Det handlar om att kunna träna många olika typer av hundar; inte bara sin egen personliga favorit; och förstå att alla hundar har olika förutsättningar.

Jag har själv haft flera högenergihundar och vet verkligen vad det innebär att leva med en sådan typ av hund i en stadsmiljö. Det ställer stora krav på kreativitet och kunskap för att kunna möta upp hundens behov. En högenergihund har styrkor och svagheter som alla hundtyper; det får bara större konsekvenser om hunden gör fel val. Genom att lära hunden färdigheter som den behöver när miljön är svår – hjälper jag hunden att lyckas.

Ett ämnesområde jag fördjupat mig inom är separationsångest. Det är en typ av problematik som få professionella jobbar aktivt med och det skapar stora hinder i vardagen för både hund och hundägare. Att testa sig fram på egen hand med en hund med ångestproblematik skapas snabbt mönster som är svåra att ta sig ur. Mitt arbete som beteendeutredare består i att skapa en åtgärdsplan som gör att mönstret vänder och att hunden känner ett lugn över att bli lämnad ensam hemma.

Jag har utbildat mig till barmarksdragsinstruktör samt personspårinstruktör. Det har jag gjort för att kunna förse hundägare och hundar med en mer kreativ vardag. Det finns så mycket roligt vi kan göra med våra hundar; det gäller ibland att någon visar hur!

I dagsläget har jag en holländsk herdehund född 2011 som heter Razz.

Kontakt: anna@hundvetare.se

Företag Lindquist Hundtjänster AB 

Organisationsnummer 5594422098

 Typ 

Telefon  

Kategorier  Hundinstruktör, Hundpsykolog 

   

Underkategorier  Hundinstruktör, Hundpsykolog 

 

Adresser

Finlandsgatan 2d, 41877 Göteborg