Sus Pedagoghundsteam

Sus Pedagoghundsteam 

Sus Pedagoghundsteam består av mig och mina hundar Gul och Japp som arbetar som Pedagoghundsteam®/Besöks och terapihundsteam utbildade hos Svenska PedagogHundsinstitutet. Vi är även H – märkta; vilket innebär att vi har en officiell kvalitetsmärkning som utarbetats av Sveriges Hundföretagare och deras yrkesråd.

Sus Pedagoghundsteam tar uppdrag från de som är intresserade av att ta in utbildad hund som ett hjälpmedel och verktyg i sin verksamhet. Jag håller även föreläsningar om vårt viktiga arbete och just detta kan vara en bra start när ni vill införa hund i verksamheten.

Jag är speciallärare med inriktning mot intellektuell funktionsvariation och har arbetat med elever med autism i 25 år på korttidsboende; i grundsärskolan och nu i gymnasiesärskolan i Kristianstad där jag arbetar deltid som speciallärare och har ett försteläraruppdrag. I mitt uppdrag med Pedagoghundarna® ingår lektioner med elever i alla stadier i särskolan/anpassad skola i Kristianstad. Jag möter eleverna med tydliggörande pedagogik och en individuell kommunikation utifrån elevernas behov och utveckling.

Mötet med hundteamet ger glädje och motivationen till inlärning och aktivitet. Att leka fram inlärning tillsammans med hunden är ett lättare sätt att få motivationen att höjas.

Pedagoghunden® är en kravlös vän; den tycker om dig som du är. Gul och Japp motiverar till kommunikation; vilket gör att eleven får en annan möjlighet att öppna upp sig och visa sitt lärande på ett lättare sätt.  Hunden skapar ett lugn och fokus hos eleven samtidigt som vi kan motivera till rörelse och aktivitet. Vi har alltid elevens måluppfyllelse med oss i arbetet och utgår från det elevens lärare vill att vi ska fokusera på tillsammans med eleven.

Vi har just nu uppdrag på olika seniorboenden. Här ser vi glädjen och motivationen som väcks för samtal och rörelse i mötet med klienterna. Närheten till en hund skapar ett samspel; en närhet och ett lugn som väcker minnen och kan utveckla förmågor. Vid våra besök har jag sett och fått återkoppling från personal att vi sprider mycket glädje och öppnar upp för samspel och aktivitet som är lättare i mötet med Japp eller Gul.

Sus Pedagoghundsteam arbetar för glädje; utveckling; omsorg och lärande.

Vi tar återkommande eller enstaka uppdrag inom skola och omsorg med enskilda klienter/elever eller i mindre grupper i Skåne/Blekinge.

Följ oss på Facebook

Susanne Johansson Mail: Susjo04@gmail.com

Företag Sus Pedagoghundsteam 

Organisationsnummer 7007233302

 Typ 

Telefon 0707587613 

Hemsida 

Kategorier  Sociala tjänstehundar 

   

Underkategorier  Sociala tjänstehundar 

 

Adresser

Lilllaforsvägen 389, 29794 Degeberga