Mundus Canis Hundbeteende, Hundkunskap och Träning

Mundus Canis Hundbeteende, Hundkunskap och Träning 

Uwe Deschenhalm som är utbildat inom social och specialpedagogik på humansidan; har under många år arbetat med männiksor med autimsspektrum och neuropsykiatriska funktionshinder och är dessutom utbildat hundbeteendeanalytiker ; med mångårig erfarenhet av arbete med hundar i speciella livssituationer. Uwe ingick i teamet på Vindelns Veterinär AB men sedan aktiebolaget lades ned så arbetar han på eget bevåg och är tillgänglig för allt som rör hundbeteendefrågor ; beteendeutredningar och coaching av hundägare som behöver rådgivning eller aktiv träningshjälp med sina hundar.

Orsaken till  beteenden som vi människor upplever som problem hos hundar kan vara mångfaldiga. Ibland kan det även ligga  organiska/fysiska orsaker bakom ett oönskat beteende som t. ex. aggression och eller rädsla genom t. ex. smärta eller obehag hunden upplever. Genom samarbetet med en leg. veterinär under många år , så finns alltid den medicinska delen med i tankarna vid en beteendeanalys.

Det kan vara att genom seminarium eller kortare workshops  förmedla kunskap och därmed förebygga att problem mellan hund och människa uppstår så som ”hämta” ekipaget just där de är nu och förändra ett oönskat beteende mot ett önskat beteende med hjälp av moderna och vetenskapligt grundade metoder som bygger på positiv förstärkning av de önskade beteenden ,  samarbete, trygghet , bestämmande om det behövs men allmänt en relation mellan hund och ägare som är så  stress och konfliktfritt som möjligt.

För nuvarande erbjuder vi också kurser inom olika områden för mindre grupper ekipage hund-hundägare.

Företag Mundus Canis Hundbeteende, Hundkunskap och Träning 

Organisationsnummer 7409194516

 Typ 

Telefon 076/1026112 

Epost  ud@skihpar.com 

Hemsida 

Kategorier  Hundinstruktör, Hundpsykolog 

   

Underkategorier  Hundinstruktör, Hundpsykolog 

 

Adresser

Smedjegatan 11 38770 Löttorp